Ingredients per a 6 persones:
- 1 pit de pollastre per persona (6 pits pesen aproximadament 1 1/2 kg)
- 3 cebes grosses 5 alls tallats molt petits
- 6-7 cullerades d’oli
- 400 grs de tomàquet triturat
- 2 llaunes de llet de coco (aproximadament 800 grs)
- 2-3 cullerades soperes de chutney de mango
- 1 cullerada de cafè amb llet de cardamom mòlt
- 1 cullerada sopera de gingebre fresc ratllat
- 1 bitxo (pebrot sec o fresc sense les llavors)
- coriandre fresc
- 1 mango que estigui madur
- 50 grs de coco ratllat (aproximadament)
Tallar les cebes i els alls ben petits i fregir-ho a foc molt lent a la cassola on farem el pollastre. Mentre les cebes i els alls es van cuinant, tallar el pollastre a trossos mitjans i regulars i posar-los bé de sal i pebre..
Fregir el tomàquet triturat amb una mica d’oli en una cassó petit tapat durant 15-20 minuts. Al final posar-hi sal i una mica de sucre per equilibrar l’acidesa del tomàquet.
Un cop les cebes i els alls estiguin ben rossos afegir el pollastre i daurar-lo lleugerament però sense acabar-lo de coure.
Afegir el tomàquet, la llet de coco, el chutney de mango, el cardamom, el gingebre, el bitxo sense llavors i tallat petit i la meitat del coriandre. Remenar bé perquè es barregin tots els ingredients i deixar coure a foc mig, remenant de tant en tant, durant 15-20 minuts o fins que el pollastre estigui cuit i la salsa hagi espessit una mica.
a l’últim moment afegir el coco, remenar una mica i a continuació afegir el mango tallat a trossos i la resta de coriandre. No és bo que el mango cogui molta estona perquè es desfaria.
Servir calent i acompanyat d’arròs blanc Basmati
També hi ha l’opció de fer aquest recepta amb salmó enlloc de pollastre. En aquest cas s’ha de fer la salsa i el salmó s’ha d’afegir només 10 minuts abans de servir. Si tapem la cassola i la salsa està calenta el salmó (tallat a trossos) només necessita 10 minuts per fer-se
Pollastre amb mango i coco sense gluten: La majoria de pots de chutney de mango que trobem al mercat tenen gluten però triturant llavors de cardamom podem fer el chutney nosaltres mateixos. Es fa molt ràpid i és molt més bo. Si ens en sobra el podem utilitzar per acompanyar magrets d’ànec o llom de porc. De tota manera si no tenim ganes de fer-lo la marca PATAKS (aquesta mateixa marca té diferents tipus de curry) ven chutney de mango gluten-free. Quant a la llet de coco jo l’aconsegueixo a www.delicatessin.com. Tenen un servei que et porta els productes a casa però també es poden anar a recollir