Ingredients:
- 3 rovells d’ou
- 125 grs de mantega
- 1 llimona
- Sal i pebre
- cebollí (opcional)
Fondre la mantega en un cassó o al microones i clarificar-la. Quan fonem la mantega a temperatura moderada-baixa els diferents components que té es separen segons la seva densitat i els sòlids làctics de la mantega es queden en el fons, Clarificar la mantega significa aprofitar només el greix que sura i rebutjar aquest sòlids làctics. la mantega clarificada es crema a temperatures més altes.
El procés és molt més simple del que sembla i si anem en compte només caldrà muntar la salsa a poc a poc procurant utilitzar només el greix que sura en el cassó. La mantega clarificada és el mateix que el ghee que s’utilitza a la cuina índia i pakistanesa
Continuar la recepta posant els 3 rovells amb 3 cullerades soperes d’aigua en un cassó al bany Maria a foc molt suau i batre sense parar amb unes varetes fins que veiem que la barreja comença a tenir la textura d’una crema. És important que no arribi a bullir ja que els ous quallarien.
Retirar el cassó del foc i afegir la mantega de mica en mica, batent amb les varetes, fins que quedi perfectament incorporada als rovells
És el moment d’afegir el suc de llimona. Jo recomano afegir-lo a poc a poc i anar tastant la salsa fins a deixar-la al nostre gust.
Si la salsa quedés massa espessa s’hi pot afegir una cullerada d’aigua
És recomanable no fer la salsa molta estona abans ja que quan la fiquem a la nevera la mantega es solidifica i després no aconseguiríem la mateixa textura que tenia acabada de fer. La podem fer 2 hores (o més) abans d’utilitzar-la i mantenir-la calenta deixant el cassó on hem muntat la salsa dins de l’altre cassó amb aigua on hem fet el bany Maria.
Salsa holandesa sense gluten: Només cal vigilar que la mantega sigui d’una marca que no contingui gluten (ex: BONPREU, ATO, HACENDADO)